Forumul Economic European
Iași, 12 martie 2010

Intitulat Forumul Economic European (FEE), evenimentul este rezultatul unui parteneriat de cooperare public-privat la nivelul Municipiului Iași, realizat între Asociația Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Organizarea FEE este realizată într-un parteneriat direct cu Centrul Europe Direct Iași, Centrul Comisiei Europene la Iași.

Conexiunea cu mediul de afaceri local este realizată prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie Iași, instituție care, de asemenea, sprijină realizarea acestei inițiative.

Campania media de promovare a evenimentului este realizată și coordonată de către unul dintre partenerii Asociației Regionale a Întreprinzătorilor Nord-Est România, respectiv Revista Glare, prima publicație de business și lifestyle din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Organizat în premieră, Forumul Economic European Iași urmărește facilitarea unui dialog între autoritățile reprezentative implicate în promovarea și gestionarea fondurilor structurale și potențialii beneficiari atât din sectorul public, cât și din cel privat. Considerăm că pentru a putea atinge o dezvoltare durabilă pe termen mediu și lung este necesară atât dezvoltarea mediului de afaceri, cât și consolidarea structurilor administrației publice și a celor neguvernamentale.

Acțiunea este planificată pentru data de 12 martie 2010. Durata este de o zi, întrucât considerăm că în perioada economică pe care o traversăm nu ne putem permite să răpim mai mult timp nici unei categorii implicate în realizarea forumului.

Forumul se va închide cu o seară de gală care va include momente de muzică (chitară clasică, cafe-concert) și dans (dans de societate și dans irlandez) oferite de profesioniți ai acordurilor și ai mișcării.

Sub aspectul responsabilității sociale, Asociația Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România sprijină efectiv două structuri tip ONG - Asociația "Copilul Meu - Inima Mea" și Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România.

Sub aspectul responsabilității sociale dedicate sprijinirii tinerelor valori, Asociația Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România sprijină Asociația Județeană de Șah Iași.

Participarea la FEE este gratuită pentru grupul țintă invitat, respectiv agenții economici, administrația publică sau sectorul ONG. Nu considerăm firesc ca reprezentanții structurilor de la care dorim să se atingă dezvoltarea durabilă și care au de investit în acest domeniu să suporte și un cost, indiferent de valoare, pentru aflarea de informații. Toate costurile de organizare ale Forumului Economic European sunt acoperite de către inițiatorii acțiunii.

La FEE beneficiază de participarea unei delegații Republica Moldova, condusă de oficialii Consiliului Raional Ungheni, un partener tradițional. Împreună am organizat, pe16 și 17 octombrie 2009, la Ungheni, Forumul Regional de Investiții - "Oportunități Investiționale: încurajare și promovare", alături de The BlackSea Trust for Regional Cooperation și Camera de Comerț și Industrie Ungheni.


Dr. Ec. Avocat Mihai SUSANU
Președinte
Asociația Regională a Întreprinzătorilor Nord-Est România

Copyright © 2010 - Forumul Economic European